Ny, spennende bok

Dette ser ut som en spennende bok, og vi gleder oss til å bli inspirert av Ulrikka Hoffer og hennes søtsaker! Les mer på www.rasmart.se

Boken kommer i salg i Norge 20.02.2015 

smartesotsaker.jpg

Digg sjokolade

Belvas har flere gode varianter som er uten melk og sukker. De bruker Stevia, men skryter av å ikke ha "stevia-ettersmaken", og det har de faktisk helt rett i. Disse er farlig gode og funker nok også utmerket som julekonfekt. Kjøpes på helsekost. 

image.jpg

Perfekt lunsjsted!

Lett, i Haakon VII's gate i Oslo, er et nytt konsept med salater og suppe. Her er det masse godt å velge mellom, nesten alt er uten melk og gluten, og de har ferskpressede grønne juicer + masse digg snacks. Rett og slett helt perfekt!

www.lettoslo.no

Egenkomponert salat med rødbetsuppe ved siden av. Supergodt!

Egenkomponert salat med rødbetsuppe ved siden av. Supergodt!

Sunn og god chips

Supergode chips laget med spirede sorte bønner, linfrø og quinoa. En skikkelig god erstatning for vanlige tortillachips. Sunnere og bedre! Det finnes flere varianter i samme serie, kjøpes på helsekost.

God melblanding

Cornells blanding gir alltid gode rundstykker. Stek opp, del rundstykkene i to og frys ned. Når du har lyst på brød, er det bare å tine to halve i brødristeren!

cornells.jpg

Raw food i Oslo

To fine steder å få seg en matbit hvis du er interessert i raw food, er caféen til Funky Fresh Foods på DogA og Helt Rå på Mathallen. Begge steder anbefales! Helt Rå er kanskje best å stikke innom hvis du vil ta med deg noe, det er ikke så bra med sitteplasser der. Caféen på DogA derimot, er et rolig og behagelig sted med masse plass og lun atmosfære. De bruker riktignok både dadler og agave i sjokoladen sin (begge steder), men det går jo fint an å styre unna søtsakene hvis du ikke tåler det. Det er mye annet godt å velge mellom!

 

Sjekk ut mer om disse stedene på

www.funkyfreshfoods.no og 

heltraa.no

Funky Fresh Foods på DogA.

Funky Fresh Foods på DogA.

Eksempel på en raw food tallerken fra Helt Rå på Mathallen i Oslo. Mye godt, men litt lite til en relativt stiv pris.

Eksempel på en raw food tallerken fra Helt Rå på Mathallen i Oslo. Mye godt, men litt lite til en relativt stiv pris.

Frisk tørstedrikk

Aloe Vera-drikken er en frisk og god tørstedrikk som smaker ekstra godt etter en treningsøkt. Velg den som heter Diet, så får du en uten sukker!

Endelig i Norge!

image.jpg

Endelig er disse i Norge! Deilig, frisk kokosmelk som kan drikkes på samme måte som melk. De har den blant annet på Røtter og på Helios Colosseum. På DogA har de flere varianter, og her kan du også få kjøpt deg en kokoslatte eller -cappuchino. 

Vi gleder oss til flere produkter fra So Delicious kommer, særlig yoghurt og iskrem!

Fresko

Fresko på Frogner, er en av få caféer i Oslo som serverer både raw food, gluten- og melkefritt. Her er det mye å velge mellom, og alt smaker deilig! I tillegg har de den sukkerfrie soyamelk-varianten, noe som gjør at man kan kose seg med en latte eller capuchino i tillegg. Perfekt!

Flere av juicene og kakene deres er søtet med dadler, så vær obs på dette dersom du ikke skal ha noe som påvirker blodsukkeret.

Skulle bare ønske de kunne gjøre noe med akustikken i caféen. Det er veldig høyt støynivå og de som jobber der ser ut til å være veldig stressa av høy musikk og bråk fra juicemaskiner og blendere, noe som igjen påvirker oss som er der.

www.fresko.no

Smaksrike rawfoodkjeks

Mmm... disse kjeksene med litt avocado, kløverspirer og cherrytomater på smaker himmelsk som kveldsmat eller frokost. Noen ganger er det deilig at andre har laget maten for deg!

www.reneevoltaire.se/blogg/

Rawfoodkex_tomat_paprika.jpg

Skikkelig god pasta!

Det høres egentlig ikke noe godt ut – pasta lagd av soyabønner... Men! Den er faktisk supergod, og den er godt likt av både barn og voksne vi kjenner som ikke egentlig trenger slike alternativer. Det sier igrunnen alt. Litt dyr selvsagt, men innimellom må man unne seg noe ekstra godt!

Flere produkter på:

www.alaeco.se

sojafettucini.jpg