Kokospannekaker

Disse er så gode at de glir rett ned hos de fleste, også barn som ellers spiser "vanlige" pannekaker!

Disse er så gode at de glir rett ned hos de fleste, også barn som ellers spiser "vanlige" pannekaker!

Ingredienser

  • 0,6 dl kokosmel
  • 4 egg
  • 0,6 dl usøtet mandelmelk (anbefaler den fra Rude Health!)
  • 2 ss Sukrinmelis, eller 3 ss yaconsirup
  • 3 ss melkefritt smør (smeltet)
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 0,5 ts bakepulver
  • Et lite dryss kardemomme, hvis du ønsker

Fremgangsmåte

  1. Bland alt det tørre i én bolle, og alt det våte i en annen. Rør så alt sammen til det ikke er noen klumper.

  2. Stek røren i små porsjoner på middels varme. Snu når du klarer å løfte den opp med en stekespade og stek like lenge på andre siden. Avkjøl på rist eller spis med én gang!

Tips!

Pannekakene smaker godt med melkefritt smør eller rørte bær på. Bland gjerne litt yacon eller stevia inn i bærene for å gjøre dem ekstra søte. 

Hvis du har pannekakene i kjøleskapet, kan de kjapt og enkelt varmes opp i brødrister senere.

Høstsalat

image.jpg

Ingredienser, salat

  • 1/2 squash
  • 1 stor neve ruccula
  • 1/2 stor gulbete
  • 1 neve sukkererter

 

Ingredienser, dressing 

  • 1 liten pose pinjekjerner
  • 1 stor neve dill
  • 8-10 stk soltørket tomat, bløtlagt i 15 min
  • 1/2 salatløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 håndfull persille
  • Saften fra 1/2 sitron
  • Havsalt og pepper
  • Linfrøolje (eller olivenolje)
  • Chiliolje

Fremgangsmåte 

  1. Skjær squash med ostehøvel og del den til tynne strimler med kniv etterpå.  
  2. Skjær gulbete i tynne skiver
  3. Del sukkerertene i tre på langs.  
  4. Bland alt godt sammen med ruccula.  
  5. Hakk opp alle ingrediensene til dressingen, unntatt pinjekjernene, og tilsett sitronsaft og olje. Bruk så mye olje du ønsker. Smak til med salt og pepper. Rør alt godt sammen med pinjekjernene. 
  6. Bland så salat og dressing rett før servering.  

 

Raw tomat & paprika knekkebrød

image.jpg

Ingredienser, frøblanding

  • 2 dl linfrø 
  • 1 dl chiafrø 
  • 1 dl sesamfrø 
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 8 dl vann

 

Ingredienser, smakstilsettning 

  • 5 stk soltørket tomat
  • 1/2 rød søtpaprika
  • 2 små tomater
  • 2 ts chilipulver
  • 3 ts paprikapulver
  • 1 ts havsalt

 

Fremgangsmåte

  1. Bland frø og vann i en bolle og sett den i kjøleskapet til dagen etter. Legg samtidig de soltørkede tomatene i litt vann og la disse også ligge til neste dag. 
  2. Dagen etter kutter du opp tomater og paprika før du blander alle ingrediensene til smakstilsetningen sammen med en stavmikser.  
  3. Rør smakstilsetningen inn i frøblandingen, og smør deigen utover to stekebrett med bakepapir.  Deigen skal være ca 1 cm høy eller lavere, avhengig av hvor tykke knekkebrød du ønsker. 

Granola

 

Inspirert av en oppskrift funnet på victoriabull.blogg.no

Inspirert av en oppskrift funnet på victoriabull.blogg.no

Ingredienser

1 dl valnøtter
2 dl hasselnøtter
1 dl mandler
1 1/2 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1/2 dl gresskarkjerner
3 ss Cocosa Extra Virgin
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts kanel
3-4 ss yaconsirup

Fremgangsmåte

  1. Hakk nøtter og kjerner.
  2. Bland nøttene i en bolle sammen med resten av de tørre ingrediensene.
  3. Smelt Cocosa på svak varme og bland det sammen med kanel, vanilje og yaconsirup i en egen bolle.
  4. Hell så blandingen over det tørre og bland godt.
  5. Legg blandingen ut over bakepapir og stek midt i ovnen i ca 15-20 min på 200°C.
  6. Rør og vend om på blandingen underveis så den ikke svir seg.
  7. La granolaen avkjøles helt på brettet før du oppbevarer den i en boks med lokk.

Tips

Vil du gjøre det enklere, kan du ta det du har av nøtter og frø i skapet, hakke det og blande det sammen med væskeblandingen. Her kan man variere mye. Det er også godt med gojibær eller rosiner!